jaki interefejs diagnostyczny ?

eustachy
Posty: 5
Rejestracja: 7 cze 2017, o 12:42

jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: eustachy » 7 cze 2017, o 12:45

witam,

1. jaki interefejs diagnostyczny polecacie dla W205?

2. Którym oprogramowaniem będę w stanie zrobić adaptacje?

3. z jakiego programu jest ten screen shot ?

Obrazek


pozdrawiam
ktos92
Posty: 259
Rejestracja: 9 cze 2017, o 17:49

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: ktos92 » 22 sie 2017, o 11:47

Do W205 tylko i wyłącznie SD - Star Diagnosis w wersji C4
Co do screenshootu wygląda mi to na Vediamo które wspólpracuje z SD ;-)
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 2011
W215 CL600 V12 Bi-Turbo 2003
W planach W205 :twisted:
Awatar użytkownika
noc
Posty: 115
Rejestracja: 26 lut 2017, o 10:25

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: noc » 27 sie 2017, o 15:35

Tu skorzystano z głowicy C4 lub C5 z UDS. Program Xentry Diagnostics Open Shell odczyt wartości Vediamo/Eclipse lub DTS Monaco
W 205 gorszym sprzętem nawet MB Star Diagnosis nie odczytasz.Głowice C3 i C4 płaskie nie czytają.
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Naprawiam MB prawie pół wieku
13 certyfikatów MB - Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus 22 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
Spróbuję pomóc, czy pomogę ?
ktos92
Posty: 259
Rejestracja: 9 cze 2017, o 17:49

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: ktos92 » 28 sie 2017, o 11:17

Podłączałem W205 pod C4 i mogłem zrobić wszystkie rzeczy łącznie z kodowaniem Online :-D Na dzień dzisiejszy posiadam Xentry wersja 2017/03 lub 05 z tego co kojarze.

Edit@
A tutaj potwierdzenie, że działa :-)
https://mbworld.org/forums/c-class-w205 ... 5-yet.html
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 2011
W215 CL600 V12 Bi-Turbo 2003
W planach W205 :twisted:
Awatar użytkownika
noc
Posty: 115
Rejestracja: 26 lut 2017, o 10:25

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: noc » 5 wrz 2017, o 18:26

Też pracuję na Xentry/Vediamo i C4 przy damach powyżej 2011.Do DAS - C3, do HHT - D2.
Załączniki
Ekran....jpg
Ekran....jpg (56.36 KiB) Przejrzano 3116 razy
Ekran...jpg
Ekran...jpg (80.91 KiB) Przejrzano 3116 razy
Ekran..jpg
Ekran..jpg (130.1 KiB) Przejrzano 3117 razy
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Naprawiam MB prawie pół wieku
13 certyfikatów MB - Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus 22 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
Spróbuję pomóc, czy pomogę ?
eustachy
Posty: 5
Rejestracja: 7 cze 2017, o 12:42

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: eustachy » 30 paź 2017, o 22:37

Panowie,
skąd go zamówić? Oczywiście wersja z kodowaniem C4. Bliższy jest mi VAG, ale przesiadka więc trzeba się rozwijać ;)
Awatar użytkownika
noc
Posty: 115
Rejestracja: 26 lut 2017, o 10:25

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: noc » 31 paź 2017, o 16:58

Pół Alledrogo to SD.Prawie wszystko ryż z Aliexpress.Od 2600zł. z wątpliwą gwarancją i czekaniem przez 3 tyg. do ori na E-bay za 5-30 tys. euro z biblioteką 20-50 DVD.
Bardzo dużo zależy od tego czy to sprzęt do garażu do jednego modelu czy do warsztatu gdzie kilku mechaników będzie ćwiczyło kilknaście modeli.Średni sprzęt z dobrym oprogramowaniem do warsztatu to 5-6 tys.Do garażu 3,5.Jeżeli podejmiesz decyzję to daj znać na PW.
Śniłem o księżniczkach i mam cudowną żonę,
śliczną córkę i piękną Mercedes
małą czarną W168 1,6

Naprawiam MB prawie pół wieku
13 certyfikatów MB - Stuttgart
Warsztat W-wa Ursus 22 6626890

Zwykle tu: http://www.w212.pl/
Spróbuję pomóc, czy pomogę ?
tommobile
Posty: 14
Rejestracja: 27 sty 2019, o 10:09

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: tommobile » 5 wrz 2020, o 10:18

Odgrzewam kotleta. Przymierzam się do zakupu jakiegoś prostego (odczyt błędów i parametrów, kasowanie błędów), niedrogiego interfejsu do Mercedes W205. Co jest warte polecenia i uwagi?
Awatar użytkownika
GLC X253
Posty: 463
Rejestracja: 24 kwie 2018, o 19:54

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: GLC X253 » 5 wrz 2020, o 13:03

Jeśli tylko odczyt błędów i ewentualne kasowanie to powinna wystarczyć aplikacja na smartfona plus odpowiednia wtyczka (interfejs) do gniazda diagnostycznego. Ja korzystam z Carly na iPhonie. Ważne by wtyczka była dedykowana do aplikacji.
ZW
tommobile
Posty: 14
Rejestracja: 27 sty 2019, o 10:09

Re: jaki interefejs diagnostyczny ?

Post autor: tommobile » 6 wrz 2020, o 11:32

Wyczytałem na stronie producenta, że oprogramowanie Carly jest formie abonamentu. Nie jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie.
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość