Filtr Kabinowy/pyłkowy

pawelwoj5
Posty: 3
Rejestracja: 1 gru 2018, o 16:21

Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: pawelwoj5 » 1 gru 2018, o 16:29

Witam:) Wiecie gdzie znajduję się filtr kabinowy C W205 Kombi ? :)
Awatar użytkownika
gim-kg
Posty: 292
Rejestracja: 26 paź 2016, o 22:34
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: gim-kg » 1 gru 2018, o 18:36

Podszybie po prawej stronie


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Obrazek
C200 4-matic AMG
Wojtek
Posty: 379
Rejestracja: 8 cze 2016, o 21:36

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: Wojtek » 1 gru 2018, o 18:42

Podszybie po prawej stronie - filtr wstępny. Kabina za/pod schowkiem od strony pasażera - filtr kabinowy.
adam
Posty: 50
Rejestracja: 28 paź 2017, o 23:43

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: adam » 1 gru 2018, o 18:44

W sedanie trzeba otworzyć pokrywę silnika,otworzyć 6 pokrętełek na pozycje otwarte,wyjąć plastikową osłonę,odwrócić na drugą stronę.Tam wkomponowany jest filtr kabinowy.Owa pokrywa znajduje się po lewej stronie i góry przy samej szybie.Stojąc przodem do silnika.
Wojtek
Posty: 379
Rejestracja: 8 cze 2016, o 21:36

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: Wojtek » 1 gru 2018, o 20:01

Koło silnika jest filtr wstępny filtr kabinowy jest w kabinie pod/za schowkiem.
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 573
Rejestracja: 17 mar 2016, o 14:26

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: zmichal » 1 gru 2018, o 20:16

Wojtek pisze:
1 gru 2018, o 18:42
Podszybie po prawej stronie - filtr wstępny. Kabina za/pod schowkiem od strony pasażera - filtr kabinowy.
Ten od strony kabiny to opcjonalny filtr z węglem aktywnym występujący z Air Balance. Tak przynajmniej piszą w prospektach reklamowych.
Może niech ktoś kto nie ma pakietu AirBalance sprawdzi czy ma 2 filtry.
C250 Estate
pawelwoj5
Posty: 3
Rejestracja: 1 gru 2018, o 16:21

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: pawelwoj5 » 1 gru 2018, o 21:22

Super Dziękuję za pomoc :)
freel4ncer
Posty: 78
Rejestracja: 11 lip 2017, o 11:54

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: freel4ncer » 1 gru 2018, o 21:57

Ja nie mam AirBalance a mam dwa filtry
s205
Wojtek
Posty: 379
Rejestracja: 8 cze 2016, o 21:36

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: Wojtek » 2 gru 2018, o 11:06

Tak samo u mnie - bez AirBalance a mam 2 filtry. Przynajmniej tak mi się wydaje - klapka na filtr jest, przy serwisie oddali mi używany filtr (kiedyś ich o to poprosiłem) więc wygląda na to, że jest.
benzik
Posty: 18
Rejestracja: 28 sie 2017, o 22:39

Re: Filtr Kabinowy/pyłkowy

Post autor: benzik » 2 gru 2018, o 12:04

Sa dwa filtry, nie wazne czy masz airbalance czy nie, te same filtry w GLC i E-klasie W213
C 43 AMG
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość