Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

maxiu
Posty: 83
Rejestracja: 30 lis 2017, o 16:13

Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: maxiu »

Witam, nie wiem czy ktoś tu próbował wymienić ten ekranik na coś lepszego? Mam wersję bez Android Auto (2015r.), ten cały Garmin to jakieś dno. Szukając w internecie natknąłem się na coś takiego https://naviks.com/i-22769072-2014-2017 ... rface.html czyli można podpiąć telefon przez HDMI, ale wolałbym jednak włożyć jakiś lepszy ekran od razu z Androidem i możliwością wgrywania appek. To co znalazłem na aliexpress jakoś nie wzbudza we mnie zaufania, ma ktoś namiary na coś fajnego?
15' S205 C200 @ 230KM
ktos92
Posty: 258
Rejestracja: 9 cze 2017, o 17:49

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: ktos92 »

Ja bym sobie darował temat :-D Audio ucierpi na tym dość mocno.
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 2011
W215 CL600 V12 Bi-Turbo 2003
W planach W205 :twisted:
maxiu
Posty: 83
Rejestracja: 30 lis 2017, o 16:13

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: maxiu »

Czyli jednak lepiej ten video interface? Albo polować na nowe Audio 20 z tego roku z fabrycznym Android Auto? No bo jednak nawigacja musi być, a idiotycznie to wygląda montować coś na szybie mając wielki ekran na środku konsoli.
15' S205 C200 @ 230KM
Rufio
Posty: 440
Rejestracja: 4 lis 2017, o 09:28

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: Rufio »

maxiu pisze:, ten cały Garmin to jakieś dno.
Co ci się aż tak nie podoba?
Co prawda specjalnie chciałem mieć Comanda, ale rozważalem Garmin-a.
Obrazek
C43 AMG kombi
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 1022
Rejestracja: 17 mar 2016, o 14:26

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: zmichal »

Garmin i to całe Audio 20 to jakiś żart producenta - chodzi tak powoli, że się odechciewa, wprowadzanie adresu gładzikiem doprowadza do nerwicy, a sam Garmin działa tak powoli, że gubi się w gęstym ruchu.
Producent ma w nosie klientów i np. do mojego auta z 2017r nie ma możliwości uaktywnienia opcji wprowadzania adresu przez aplikację, bo nie zaznaczyłem przy konfiguracji opcji Remote online, a o funkcjach Mirror Link czy Android Auto mogę tylko pomarzyć...
C250 Estate
maxiu
Posty: 83
Rejestracja: 30 lis 2017, o 16:13

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: maxiu »

Rufio pisze:Co ci się aż tak nie podoba?
Co prawda specjalnie chciałem mieć Comanda, ale rozważalem Garmin-a.
Ja mam akurat wersję bez polskiego lektora co już w ogóle dyskwalifikuje tą nawigację bo w ogóle nie można zrozumieć nazw ulic, ale poza tym:
- płatne aktualizacje - no plz, Google Maps jest aktualizowane na bieżąco i za darmo,
- szybkośc działania tego szmelcu to jakaś kpina jak na 2015, a tym bardziej 2018 rok,
- żenujący sposób wyszukiwania miejsca docelowego, niestety nie znam adresów wszystkich miejsc do których chciałbym dojechać, a niestety wpisując "restauracja xxx" nie znajduje nic, gdzie Google nie ma problemów,
- brak Live Traffic na terenie Polski (!!!) darmowe Google Maps czy Waze to ma.
15' S205 C200 @ 230KM
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 1022
Rejestracja: 17 mar 2016, o 14:26

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: zmichal »

Pozostaje nam przeczekać okres gwarancji i udać się do kowala celem dogrania np. mirror link.
C250 Estate
ktos92
Posty: 258
Rejestracja: 9 cze 2017, o 17:49

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: ktos92 »

Znowu pewnie jakiś księgowy chciał się popisać ale coś mu nie wyszło :lol:
W204 C200 CDI BE Sport Edition 125 2011
W215 CL600 V12 Bi-Turbo 2003
W planach W205 :twisted:
Wojtek
Posty: 598
Rejestracja: 8 cze 2016, o 21:36

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: Wojtek »

maxiu pisze: Ja mam akurat wersję bez polskiego lektora co już w ogóle dyskwalifikuje tą nawigację bo w ogóle nie można zrozumieć nazw ulic, ale poza tym:
- płatne aktualizacje - no plz, Google Maps jest aktualizowane na bieżąco i za darmo,
- szybkośc działania tego szmelcu to jakaś kpina jak na 2015, a tym bardziej 2018 rok,
- żenujący sposób wyszukiwania miejsca docelowego, niestety nie znam adresów wszystkich miejsc do których chciałbym dojechać, a niestety wpisując "restauracja xxx" nie znajduje nic, gdzie Google nie ma problemów,
- brak Live Traffic na terenie Polski (!!!) darmowe Google Maps czy Waze to ma.
Garmin jest słaby ale na pewno jest polski lektor. Sprawdź najpierw jaki masz ustawiony język wyświetlania komunikatów samochodu - ustaw na polski (abyś miał na ekranie między zegarami i na "tablecie" język polski). Później w ustawieniach nawigacji możesz zmienić również język komunikatów na polski (są dwie wersje). Na pewno będzie działać.
Aby działało tak jak chcesz to musiała by być stała łączność z Internetem bo dzisiaj restauracja nazywa się A a jutro B, albo jeden wpisze "restauracja A" a inny "bar A" i zawsze mapa powinna wskazać to samo miejsce. Aby coś takiego dostać musisz dopłacić do Comanda on chyba ma wyszukiwanie Google. Żadna tania nawigacja (nawet przyklejania do szyby) takiej opcji nie ma przynajmniej ja się z tym nie spotkałem. Zostają tylko Google Mapy ale wtedy znów jest niedogodność w czasie jazdy tunelami - nie ma sygnału GPS więc nie ma nawigacji (Garmin korzysta z sygnałów z kół i kierownicy więc ma możliwość nawigowania w takiej sytuacji).
Live Traffic jest w nowszych samochodach starsze mają tylko TCM które w Polsce nie działa.
maxiu
Posty: 83
Rejestracja: 30 lis 2017, o 16:13

Re: Wymiana Audio 20 na coś z Androidem

Post autor: maxiu »

Wiesz internet w dzisiejszych czasach mam w czajniku, więc argument, że do tego potrzebny jest internet to można by użyć w Fiacie Panda z 2003r., tuneli w Polsce to chyba mamy pięć, a z żadnego akurat nie korzystam na co dzień, ten jeden który jest na A4 po niemieckiej stronie granicy jakoś przeżyję. A Live Traffic jest w tej nawigacji, po prostu nie ma go w Polsce bo w większości krajów korzysta on z nadajników FM, a u nas sobie wymyślili coś innego i nikt tego nie wspiera więc trzeba korzystać z internetu - znowu - Google Maps.
Prawda jest taka, że wszystkie nawigacje w samochodach są sto lat za Google Maps i nie ma żadnego powodu by wciskać jakieś Garminy jeszcze w dodatku za opłatą.
15' S205 C200 @ 230KM
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość