Czujnik Martwego Pola

Keil
Posty: 110
Rejestracja: 20 cze 2019, o 10:43

Czujnik Martwego Pola

Post autor: Keil »

Witam,

Panowie wymieniałem już 2 różne czujniki martwego pola w swoim samochodzie i znów mi po 2 miesiącach komunikat wyskoczył że kolejny padł. Zwariuję zaraz. Ktoś mi coś może powiedzieć więcej na ten temat? One jakieś wadliwe są czy coś?

Pozdrawiam
W205 C400
MichałOtwock
Posty: 2
Rejestracja: 5 cze 2020, o 19:01

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: MichałOtwock »

Keil pisze: 18 sie 2021, o 15:54 Witam,

Panowie wymieniałem już 2 różne czujniki martwego pola w swoim samochodzie i znów mi po 2 miesiącach komunikat wyskoczył że kolejny padł. Zwariuję zaraz. Ktoś mi coś może powiedzieć więcej na ten temat? One jakieś wadliwe są czy coś?

Pozdrawiam
A jakie masz objawy ?
Keil
Posty: 110
Rejestracja: 20 cze 2019, o 10:43

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: Keil »

Za każdym razem te same. Wyskakują 3 komunikaty ze funkcje bezpieczeństwa wyłączone, czujnik martwego pola oraz asystent pasa ruchu.
W205 C400
MichałOtwock
Posty: 2
Rejestracja: 5 cze 2020, o 19:01

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: MichałOtwock »

U mnie było to samo musiałem wymienić całe ustrojstwo z manetkami przy kierownicy bo uszkodzeniu uległ czujnik kąta skrętu, Po wymianie wszystko powróciło do normy.
lukas3339
Posty: 19
Rejestracja: 3 maja 2021, o 11:34

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: lukas3339 »

U mnie takie coś się działo jak miałem słaby Aku. Może warto sprawdzić?
W205 C250 Estate
Keil
Posty: 110
Rejestracja: 20 cze 2019, o 10:43

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: Keil »

Nie głupie, auto wyłącza "zbędne" systemy bezpieczeństwa żeby zaoszczędzić prądu. Chociaż nie powinno być jeszcze komunikatu o złym stanie akumulatora? Dzięki za podpowiedź.
W205 C400
lukas3339
Posty: 19
Rejestracja: 3 maja 2021, o 11:34

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: lukas3339 »

U mnie nie było żadnego komunikatu a elektronika od czasu do czasu świrowala, albo tak jak u Ciebie, albo asystent martwego pola się wyłączał no i start stop nie dzialal, cały czas na pomarańczowo się kontrolka świeciła.
W205 C250 Estate
Keil
Posty: 110
Rejestracja: 20 cze 2019, o 10:43

Re: Czujnik Martwego Pola

Post autor: Keil »

lukas3339 pisze: 21 sie 2021, o 12:51 U mnie nie było żadnego komunikatu a elektronika od czasu do czasu świrowala, albo tak jak u Ciebie, albo asystent martwego pola się wyłączał no i start stop nie dzialal, cały czas na pomarańczowo się kontrolka świeciła.
Dzięki za rady ale dzisiaj sprawdzałem i cała reszta elektroniki ma się dobrze wraz ze start stopem o którym wspominałem. Podjadę w przyszłym tyg na komputer i się do wiem który znowu czujnik padł. :(
W205 C400
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość