Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

miluch
Moderator
Posty: 454
Rejestracja: 3 cze 2016, o 15:48

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: miluch »

Przem pisze: 30 lip 2020, o 21:38 Ja mam kompletna trase S7 między Mława a Ostroda choc jak wiadomo ona nie istnieje w 100%. Tak samo z niedawno oddana do użykowania obwodnica Czestochowy również jest oznaczona na mapach nawigacji.
Dlatego uważam że to nie ma znaczenia czy fabryczna czy nie. Zaleznosc jest od dostawcy mapy, jej częśtotliwosci aktualizacji i silnika oprogramowania ( biblioteki implementujacej)
Jest oznaczona, ale czy aktywna?
Kilka dni temu wracałem A1 obwodnicą Częstochowy i mimo że slad tej drogi był na mapie to nawigacja nie planowała nim przejazdu. To wygląda tak jakby droga była na mapie, ale jeszcze nie aktywna. Potem jak już jechałem tym odcinkiem to już pokazywało że nim jadę, ale nie planowało nim przejazdu, chciało mnie puścić gdzieś przez miasto. Jechałem na północ A1 w kierunku do Warszawy więc obwodnica była w każdym przypadku najatrakcyjniejsza. Comand, mapy od here, jak najbardziej aktualne.
W204 C180 Kompressor ---> był :roll:
W207 E250 CGI ---> był :roll:
W205 220d Estate ---> był :roll:
W213 220d All Terrain ---> jest :lol:
Awatar użytkownika
gim-kg
Posty: 574
Rejestracja: 26 paź 2016, o 22:34
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: gim-kg »

Tak samo jest w Audio 20 z drogą S6. System nie planuje podróży tą drogą, jednak jak już jedziesz nią to pokazuje abyś z niej zjechał i planuje podróż drogami jakby nie było S6
Było C200 4 Matic —> jest Tesla Model 3 LR
panmateusz
Posty: 14
Rejestracja: 23 gru 2019, o 22:52

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: panmateusz »

Nawigacja mercedesa nawet nie wie gdzie dokładnie jest serwis mercedesa. Np. w Opolu pokazuje go jakiś kilometr dalej. Btw. jest tam aso, tylko, że MAN :D
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator
Posty: 1066
Rejestracja: 17 mar 2016, o 14:26

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: zmichal »

Coś faktycznie jest nie tak, ostatnio jak jeździłem trochę po Polsce to też wiele razy dziwiłem się dlaczego nie prowadziła mnie drogą ekspresową, która już była na mapie, tylko jakimiś podrzędnymi.
Chyba pora kupić najnowsza wersję map.
C250 Estate
Awatar użytkownika
gim-kg
Posty: 574
Rejestracja: 26 paź 2016, o 22:34
Lokalizacja: Kołobrzeg

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: gim-kg »

No ja mam 2020 i niestety jest tak jak napisałem.
Było C200 4 Matic —> jest Tesla Model 3 LR
Przem
Posty: 14
Rejestracja: 17 lut 2020, o 21:22

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: Przem »

mapa z tego miesiąca a na S8...można 140km/h ?
ot taka mercedesowska freundschaft

Obrazek
Jara
Posty: 691
Rejestracja: 22 sie 2018, o 23:50
Lokalizacja: Wrocław

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: Jara »

Przem pisze: 30 lip 2020, o 21:38 Ja mam kompletna trase S7 między Mława a Ostroda choc jak wiadomo ona nie istnieje w 100%. Tak samo z niedawno oddana do użykowania obwodnica Czestochowy również jest oznaczona na mapach nawigacji.
Dlatego uważam że to nie ma znaczenia czy fabryczna czy nie. Zaleznosc jest od dostawcy mapy, jej częśtotliwosci aktualizacji i silnika oprogramowania ( biblioteki implementujacej)
A takich jaj to nie słyszałem ... masz cześć S7 która nie istnieje .... to jak ta nawigacja kieruje ? To fajnie .. jest ślimak którego nie ma i on ci karze w prawo skręcić ... a tam wał z piachu usypany.
Jara
Posty: 691
Rejestracja: 22 sie 2018, o 23:50
Lokalizacja: Wrocław

Re: Mapy - aktualne wg MB a brak "rocznych" dróg...?

Post autor: Jara »

Przem pisze: 27 paź 2020, o 21:23 mapa z tego miesiąca a na S8...można 140km/h ?
ot taka mercedesowska freundschaft

Obrazek
Mapy oczywiście że mają błędy :).

Ujawniają się jak jedziesz na przekór ... np. karze ci zawracać a tam jest zakaz skrętu w lewo :). Używam tylko tego jako mapy do zorientowania się gdzie jestem i jaki przebieg ma droga .. wyrolowało to mnie nie raz ... wole używać jako wspomagacza.
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość