w205 c300 brak mocy

TomaszEgon
Posty: 9
Rejestracja: 11 maja 2023, o 10:47

w205 c300 brak mocy

Post autor: TomaszEgon »

Witam szanowne grono
pacjent w205 2015r 2,0 benzynka c300 turbo 245km 4matic
taki objaw przy naglym wcisnieciu pedalu gazu czuc ze auto zamula jakby brakowalo mu mocy a gdy odpuszczam pedal gazu zaczyna dostawac mocy jakby turbo sie wlaczalo .
co to moze byc przyczyna ?
lajsta
Posty: 194
Rejestracja: 10 lip 2022, o 17:58

Re: w205 c300 brak mocy

Post autor: lajsta »

Turbodziura? Na jakim trybie jedziesz - E, C, Sport czy Sport+?

Wysłane przy użyciu Tapatalka


TomaszEgon
Posty: 9
Rejestracja: 11 maja 2023, o 10:47

Re: w205 c300 brak mocy

Post autor: TomaszEgon »

na kazdym trybie robi tak samo , mialem problem z zaworem sterujacym podcisnieniami i wymienilem na nowy blad z kompa zniknol , teraz wyskoczyl mi blad zaciety elektrozawor odpowietrzenia skrzyni korbowej , czy to moze miec na ta dziure wplyw ??blad P052E71

wczesniejszy wyeliminowalem P003973
lajsta
Posty: 194
Rejestracja: 10 lip 2022, o 17:58

Re: w205 c300 brak mocy

Post autor: lajsta »

Zawór odmy to częsta usterka w tych silnikach. Kiedy u mnie występowała to nie zauważyłem ograniczenia mocy. Po resecie błędu potrafił długo się nie pojawiać. Radziłbym jednak nie czekać z wymianą zaworu bo z czasem będzie pojawiać się coraz częściej a brak odpowietrzenia skrzyni korbowej powoduje, że ciśnienie musi gdzieś znaleźć ujście a niekoniecznie w porządanym miejscu.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

TomaszEgon
Posty: 9
Rejestracja: 11 maja 2023, o 10:47

Re: w205 c300 brak mocy

Post autor: TomaszEgon »

zawor kupiony juz czeka na wymiane ,ale ciagle zastanawia mnie ten brak mocy , a jak sprawdzic podcisnienia ktos podpowie??
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości