Zmiana infotainment na android "made in china"

Dział dla posiadaczy modelu GLC
Awatar użytkownika
dasonen
Posty: 387
Rejestracja: 9 paź 2019, o 15:27
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: dasonen »

konrad.z pisze: 12 gru 2020, o 09:39 Trzeciej anteny (zewnętrznej) nie ma u mnie i nie widziałem nigdzie na żadnym filmie dotyczącym montażu ani aukcji tego tableta przeznaczonego do W205. U Ciebie na screenie też trzeciej anteny nie widzę.
Masz dwie anteny opisane jako WiFi a jedna z nich to własnie GSM :) Sumarycznie widać tam 3 anteny: jedną opisaną jako GPS i dwie opisane jako 4G (co jest dziwne, bo częściej widziałem dwie anteny opisane jako WiFi :lol: )
konrad.z pisze: 12 gru 2020, o 09:39Przypomniało mi się, że miałem zaskoczenie i mały problem przy montażu i obejrzałem film na youtube jeszcze raz - masz rację - ta mniejsza jest od GSM a nie WiFi, ale na stronie na której kupowałem jest opisana jako WiFi i ten facet co ją montuje też mówi błędnie WiFi. Na obudowie miałem napisane na jednym wejściu GPS a na drugim 4G
Pytanie, jaki wariant urządzenia kupiłes? Były takie z kartą SIM i bez niej (więc bez anteny GSM). Były również z WiFi i bez WiFi(więc bez anteny WiFi). Były takie z wejściem na GPS w postaci wystającego kabelka a nie gniazda. W moim przypadku były trzy wyjścia antenowe - u ciebie mogło być odrobinę inaczej.
Dla przykładu - tu są tylko 2 wyjścia natenowe:
Obrazek
a tu już trzy:
Obrazek

Ważne, że działa! :)
C43 AMG
konrad.z
Posty: 88
Rejestracja: 6 kwie 2019, o 21:08
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: konrad.z »

Ok, rozumiem - na tym zdjęciu przy 4G jest wklejone to samo zdjęcie anteny dwa razy. Ten z trzema antenami to chyba nie do W205, ale może i taki też się zdarza - tych ofert jest bardzo dużo.

Mam kartę SIM i mam też WiFi.
Wygląda to tak (moment 9:30)
https://www.youtube.com/watch?v=MrvGz_UwbVg

Są dwie anteny - żadna nie opisana jako WiFi ;) - obie schowane i w każdym razie działa.
S205 C200@250KM AMG
Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 101
Rejestracja: 12 mar 2017, o 07:58

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Jarek »

ciekawe dlaczego tyle tych anten?
telefon ma wszystko wewnątrz i dział gps, wifi i GSM a tu takie czary.
W205 C200 184PS +.... :twisted:
W222 S500... :shock:
Awatar użytkownika
GLC X253
Posty: 591
Rejestracja: 24 kwie 2018, o 19:54

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: GLC X253 »

Ale telefonu nie trzymasz schowanego głęboko pod kokpitem. Anteny mają zapewnić zasięg nawet gdy sygnał jest słaby. Fabrycznie anteny są z reguły montowane w elementach zewnętrznych nadwozia.
ZW
freel4ncer
Posty: 284
Rejestracja: 11 lip 2017, o 11:54

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: freel4ncer »

Kurier dzisiaj porzyniosl paczke z ekranem zamowionym w czwartek wiec jestem w lekkim szoku :shock:
W piatek jade na przeglad wiec przy okazji sprobojemy zainstalowac.
s205
Awatar użytkownika
dasonen
Posty: 387
Rejestracja: 9 paź 2019, o 15:27
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: dasonen »

No to nieźle :) Wysyłka była w EU?
Możliwe, że ja zamówię taki ekran, ale razem z kamerami 360 - będzie grubsze dłubanie.
C43 AMG
freel4ncer
Posty: 284
Rejestracja: 11 lip 2017, o 11:54

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: freel4ncer »

dasonen pisze: 14 gru 2020, o 16:59 No to nieźle :) Wysyłka była w EU?
Możliwe, że ja zamówię taki ekran, ale razem z kamerami 360 - będzie grubsze dłubanie.
Paczka przyszla z Belgii
Ja postanowilem ze jako malo jezdze i auto nadal mi sie podoba to zostanie z nami na dluzej wiec pobawie sie w pare upgradeow.
Jak sie ten ekran sprawdzi to moze tez sie na kamery skusze ale najpierw audio i moze fotele :)
s205
Awatar użytkownika
Jarek
Posty: 101
Rejestracja: 12 mar 2017, o 07:58

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Jarek »

GLC X253 pisze: 13 gru 2020, o 21:35 Ale telefonu nie trzymasz schowanego głęboko pod kokpitem. Anteny mają zapewnić zasięg nawet gdy sygnał jest słaby. Fabrycznie anteny są z reguły montowane w elementach zewnętrznych nadwozia.
ale czy nie mogły się znaleźć w samym tablecie?
W205 C200 184PS +.... :twisted:
W222 S500... :shock:
konrad.z
Posty: 88
Rejestracja: 6 kwie 2019, o 21:08
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: konrad.z »

freel4ncer pisze: 14 gru 2020, o 15:10 Kurier dzisiaj porzyniosl paczke z ekranem zamowionym w czwartek wiec jestem w lekkim szoku :shock:
W piatek jade na przeglad wiec przy okazji sprobojemy zainstalowac.
To jest nic. Ja zamówiłem w piątek rano, w niedzielę dostałem sms'a od firmy kurierskiej ze wskazówkami jak zapłacić cło, a w poniedziałek po południu był kurier z paczką - z Malezji z Kuala Lumpur. Tyle, że przesyłka kosztowała 50$
S205 C200@250KM AMG
freel4ncer
Posty: 284
Rejestracja: 11 lip 2017, o 11:54

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: freel4ncer »

Panowie a podlaczaliscie ten mikrofon i glosnik ? generalnie uzwac bede chyba telefonu sparowanego z systemem mercedesa ale zastanawia mnie czy ten dodatkowy mikrofon obluguje tez aplikacje glosowe ?
s205
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość