Zmiana infotainment na android "made in china"

Dział dla posiadaczy modelu GLC
Awatar użytkownika
dasonen
Moderator
Posty: 433
Rejestracja: 9 paź 2019, o 15:27
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: dasonen »

Jest tego masa i niektóre zapewne moga nie mieć AA tak samo jak niektóre nie maja miejsca na kartę SIM (brak modemu GSM).
C43 AMG
Ljakubowski
Posty: 3
Rejestracja: 24 mar 2021, o 19:14

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Ljakubowski »

Witam wszystkich

Zainteresowały mnie Wasze wpisy o AA, juz kiedys przeglądałem ofert na Ali tabletów. Wyglada to wszystko bardzo nowocześnie po zamontowaniu

Mam kilka pytań do Was
Mianowicie:
- czy ktoś montował AA do samochodu z Burnmasterem? Jak to współpracuje? Czy zwrócić na cos uwage przy zamawianiu
- czy masie system 360 kamer - i oczywiście jak to dziala wraz z AA?

Dzieki za pomoc
Awatar użytkownika
dasonen
Moderator
Posty: 433
Rejestracja: 9 paź 2019, o 15:27
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: dasonen »

Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43 do samochodu z Burnmasterem?
:lol: Sorry :lol:
Burnmaster to ten system, który zapalił nową A-klase na autostradzie?
Przepraszam... :lol:
Mercedes ma system "Burmester"
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43 Jak to współpracuje? Czy zwrócić na cos uwage przy zamawianiu
To działa tak, ze przełącza system na "AUX" i dźwięk podaje ci przez kabelek. Rodzaj systemu audio jest bez znaczenia.
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43- czy masie system 360 kamer - i oczywiście jak to dziala wraz z AA?
system 360 ma dużą masę ;) W większości "Androidów" można wybrać, czy ma być użytkowany wbudowany system kamer, czy "customowy". Jeśli masz wbudowany system kamer i odpowiednio skonfigurujesz w sofcie nowego ekranu - to "Android" przepuści sygnał video z oryginalnej jednostki i będziesz mieć dokładnie to, co wysyła ci na ekran fabryczna instalacja. Jako, że nowy ekran ma większą rozdzielczość od fabrycznego - to umieszcza fabryczny obraz w "okienku": robi takie "picture in picture" otoczone statyczną grafiką. Wygląda całkiem nieźle.
C43 AMG
Ljakubowski
Posty: 3
Rejestracja: 24 mar 2021, o 19:14

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Ljakubowski »

dasonen pisze: 25 mar 2021, o 03:23
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43 do samochodu z Burnmasterem?
:lol: Sorry :lol:
Burnmaster to ten system, który zapalił nową A-klase na autostradzie?
Przepraszam... :lol:
Mercedes ma system "Burmester"
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43 Jak to współpracuje? Czy zwrócić na cos uwage przy zamawianiu
To działa tak, ze przełącza system na "AUX" i dźwięk podaje ci przez kabelek. Rodzaj systemu audio jest bez znaczenia.
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43- czy masie system 360 kamer - i oczywiście jak to dziala wraz z AA?
system 360 ma dużą masę ;) W większości "Androidów" można wybrać, czy ma być użytkowany wbudowany system kamer, czy "customowy". Jeśli masz wbudowany system kamer i odpowiednio skonfigurujesz w sofcie nowego ekranu - to "Android" przepuści sygnał video z oryginalnej jednostki i będziesz mieć dokładnie to, co wysyła ci na ekran fabryczna instalacja. Jako, że nowy ekran ma większą rozdzielczość od fabrycznego - to umieszcza fabryczny obraz w "okienku": robi takie "picture in picture" otoczone statyczną grafiką. Wygląda całkiem nieźle.
Cześć

Z tego co piszesz masz juz tym tabletem doswiadceczie, u ktorego ze sprzedawców polecisz zamowic?
Montujesz również ?
Łukasz
konrad.z
Posty: 89
Rejestracja: 6 kwie 2019, o 21:08
Lokalizacja: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: konrad.z »

Rufol pisze: 16 mar 2021, o 12:17 Panowie, orientujecie się czy funkcja Android Auto będzie działała z każdym z tych androidowych "tabletów" z ali czy musi mieć konkretnie napisane na aukcji, że ma Android Auto? W sensie czy jeżeli po prostu zainstaluje sobie apke AA na tym "tablecie" to po prostu będzie działać z telefonem i już.
Na każdym będzie działałać. To urządzenie to tablet - wszystko co zostało zaprogramowanie na Androida będzie na tym działało - masz normalnie aplikację Sklep Play (google) i instalujesz co chcesz. Android Auto instalować na tym nie ma sensu bo sam OS tego tabletu działa jak odpowiednik Android Auto (to tak jak byś przez android auto uruchamiał kolejne wewnętrzne android auto...)
Ljakubowski pisze: 24 mar 2021, o 19:43 - czy ktoś montował AA do samochodu z Burnmasterem? Jak to współpracuje? Czy zwrócić na cos uwage przy zamawianiu
Dźwięk idzie z urządzenia (chińskiej dokładki) analogowo po kablu do samochodu. Jakość dźwięku będziesz miał taką jakbyś podłączył telefon minijackiem do samochodu - czyli dobrą ale pewnie gorszą niż z pendrive USB czy CD. Ja nie widzę różnicy.
S205 C200@250KM AMG
Awatar użytkownika
dasonen
Moderator
Posty: 433
Rejestracja: 9 paź 2019, o 15:27
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: dasonen »

Ljakubowski pisze: 25 mar 2021, o 07:19 Z tego co piszesz masz juz tym tabletem doswiadceczie,
Niespecjalnie :) Montowałem komuś z rodziny w w204. Kupiłem też do w205 z systemem kamer 360, ale to grubszy projekt i przez covid wszystko stanęło.
Ljakubowski pisze: 25 mar 2021, o 07:19 u ktorego ze sprzedawców polecisz zamowic?
Nikogo nie polecam :) Wszyscy ściemniają byle sprzedać. I ci z Polski i ci z Chin. Po zakupie już niczego o urządzeniu nie wiedzą, bo są tylko sprzedawcą a materiały, które ci przyślą bywają mocno nieaktualne :)
Ljakubowski pisze: 25 mar 2021, o 07:19Montujesz również ?
Nie. Montuję jedynie "sobie" na zasadzie oderwania od monotonii codziennej pracy przy softwarze i rozrywki.
C43 AMG
Ljakubowski
Posty: 3
Rejestracja: 24 mar 2021, o 19:14

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Ljakubowski »

Dlugo użytkujesz tablet?
Jaka jest Tw opinia?
Glc 220d
Posty: 1
Rejestracja: 1 kwie 2021, o 17:10

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Glc 220d »

Cześć,
zakładam właśnie chińskie cudo do mojego glc i mam problem z kamerą cofania, widać tor jazdy, ale na czarnym tle nie mam obrazu z kamery. Pojawia się na chwilę po wrzuceniu wstecznego kiedy otwiera się kamera i zaraz ginie. Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić.
Android 10.0, 10,25" 8/128 GB.
Będę wdzięczny na każdą podpowiedź.
Pzdr

Edit.
Działa 😁
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2021, o 17:49 przez Glc 220d, łącznie zmieniany 1 raz.
perkos90
Posty: 1
Rejestracja: 9 maja 2021, o 12:06

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: perkos90 »

Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z przedłużoną gwarancją po wymianie infotainmentu? Czy tracimy ją wówczas? Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2021, o 21:47 przez perkos90, łącznie zmieniany 1 raz.
Jara
Posty: 664
Rejestracja: 22 sie 2018, o 23:50
Lokalizacja: Wrocław

Re: Zmiana infotainment na android "made in china"

Post autor: Jara »

perkos90 pisze: 9 maja 2021, o 12:10 Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z przedłużoną gwarancją po wymianie infotainmentu? Czy tracimy ją wówczas? Z góry dzięki.
Człowieku twoja przedłużona gwarancja to na 99% ubezpieczenie od zepsucia. To nie gwarancja producenta !!!

Gwarancja producenta .... to nic ci zmieniać w aucie nie można .... tzn. dywaniki sobie możesz zmienić.
Auto twoje to już ubezpieczenie ... a to ... jak z firmami ubezpieczeniowymi .... jak znajdą "powód" to turlaj się z nimi. Co obejmuje ta "gwarancja" doczytaj .. jak elektroniki wnętrza nie obejmuje a tylko zespół napędowy .... to szeroka droga.
ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość