Zakup używanej C- klasy
-
Łukaszek77
Re: Zakup używanej C- klasy
To były dwie szkody w obrębie trzech miesięcy...
Za każdym razem Pani najechała mi na tył... raz w korku przed przejściem dla pieszych a raz przed światłami... Były to szkody przy prędkości max 20 - 30 km/h pierwsza a druga może 10 km/h. Za pierwszym razem zderzak, blenda pod zderzakiem, końcówki wydechów i "wanna" pod autem (ten plastik co jest pod podłogą bagażnika), a drugim razem sam zderzak z blendą. Za każdym razem wróciłem na kołach do domu... uderzenia na tyle lekkie że żadne systemy w aucie nie zadziałały... ale ... pierwsza FV na 20 parę PLN a druga na 13k netto ... więc we wszystkich CarVerticalach i innych "sprawdzalniach" będą figurowały szkody na łączną sumę od 20k do 40k jedna i od 10k - 20k druga... Wiec dla potencjalnych klientów to będzie już wrak złożony z dwóch, albo trzech...
Niestety takie życie... Mam zdjęcia zarówno z miejsca samego zdarzenia jak i z ASO z procesu naprawy więc mam nadzieje, że potencjalny klient na auto się znajdzie.
W205 C200 Estate 4Matic MY2018 AMG + BRABUS Xtra
W206 C220d mHev All Terrain
Moim skromnym zdaniem wystarczy napisać że auto uczestniczyło w kolizji.
Wypadek to osoby poszkodowane, co za tym idzie szkody większe.....
Wypadek to osoby poszkodowane, co za tym idzie szkody większe.....
...no z pewnością nie będziesz mógł go wystawić w cenie egzemplarza, który nie uczestniczył ani w wypadku ani w kolizji ani w stłuczce..., a tak jak wspomniał Mikun (którego rady zawsze cenie) wspomnieć warto ponieważ każdy i tak będzie sprawdzał...a w ogóle starałeś się od ubezpieczycieli sprawców zwrotu środków za utratę wartości pojazdu w wyniku jak to w twoim przypadku niewielkich uszkodzeń ale jednak takich, które niestety na wartość pojazdu wpływają...jeśli nie , to może jeszcze nie jest za późno, a warto przynajmniej spróbować...Łukaszek77 pisze: 8 sie 2026, o 15:44 To były dwie szkody w obrębie trzech miesięcy...Za każdym razem Pani najechała mi na tył... raz w korku przed przejściem dla pieszych a raz przed światłami... Były to szkody przy prędkości max 20 - 30 km/h pierwsza a druga może 10 km/h. Za pierwszym razem zderzak, blenda pod zderzakiem, końcówki wydechów i "wanna" pod autem (ten plastik co jest pod podłogą bagażnika), a drugim razem sam zderzak z blendą. Za każdym razem wróciłem na kołach do domu... uderzenia na tyle lekkie że żadne systemy w aucie nie zadziałały... ale ... pierwsza FV na 20 parę PLN a druga na 13k netto ... więc we wszystkich CarVerticalach i innych "sprawdzalniach" będą figurowały szkody na łączną sumę od 20k do 40k jedna i od 10k - 20k druga... Wiec dla potencjalnych klientów to będzie już wrak złożony z dwóch, albo trzech...
Niestety takie życie... Mam zdjęcia zarówno z miejsca samego zdarzenia jak i z ASO z procesu naprawy więc mam nadzieje, że potencjalny klient na auto się znajdzie.
-
Łukaszek77
Oczywiście, że dostałem zwrot utraty wartości pojazdu na skutek szkody...egisek78 pisze: 9 sie 2026, o 14:10...no z pewnością nie będziesz mógł go wystawić w cenie egzemplarza, który nie uczestniczył ani w wypadku ani w kolizji ani w stłuczce..., a tak jak wspomniał Mikun (którego rady zawsze cenie) wspomnieć warto ponieważ każdy i tak będzie sprawdzał...a w ogóle starałeś się od ubezpieczycieli sprawców zwrotu środków za utratę wartości pojazdu w wyniku jak to w twoim przypadku niewielkich uszkodzeń ale jednak takich, które niestety na wartość pojazdu wpływają...jeśli nie , to może jeszcze nie jest za późno, a warto przynajmniej spróbować...Łukaszek77 pisze: 8 sie 2026, o 15:44 To były dwie szkody w obrębie trzech miesięcy...Za każdym razem Pani najechała mi na tył... raz w korku przed przejściem dla pieszych a raz przed światłami... Były to szkody przy prędkości max 20 - 30 km/h pierwsza a druga może 10 km/h. Za pierwszym razem zderzak, blenda pod zderzakiem, końcówki wydechów i "wanna" pod autem (ten plastik co jest pod podłogą bagażnika), a drugim razem sam zderzak z blendą. Za każdym razem wróciłem na kołach do domu... uderzenia na tyle lekkie że żadne systemy w aucie nie zadziałały... ale ... pierwsza FV na 20 parę PLN a druga na 13k netto ... więc we wszystkich CarVerticalach i innych "sprawdzalniach" będą figurowały szkody na łączną sumę od 20k do 40k jedna i od 10k - 20k druga... Wiec dla potencjalnych klientów to będzie już wrak złożony z dwóch, albo trzech...
-
Łukaszek77
A tak wyglądały szkody... 
- Załączniki
-
- Druga szkoda
- IMG_20220530_164231 mały.jpg (86.78 KiB) Przejrzano 785 razy
-
- Pierwsza szkoda
- P1870614.jpg (84.63 KiB) Przejrzano 785 razy
...to faktycznie kosmetyka...z tego co piszesz masz zadbany na bieżąco serwisowany egzemplarz, fan marki z pewnością to doceni, a skoro udało Ci się już odzyskać od T.U. utratę wartości najpewniej wyjdziesz na "0" i tego Ci życzę... 
-
Łukaszek77
Dziękuję....
W październiku wrócę z ofertą...