Możesz podać nr tego zaworu odmy?Mikun pisze: 16 lip 2024, o 12:04 Zawór odmy zrób koniecznie, to bardzo ważne. Co do czujników... można wymienić samą sondę , dostępne są w zamiennikach a jeśli chodzi o komplet z modułem to raczej oryginał. Niestety to taki system i ma się psuć , ekologia itd... nie słyszałem żeby coś poprawili w temacie, bo po co hehe. Na czymś muszą zarabiać. Współpracujesz z warsztatem Bosch , więc powinni ogarnąć w/w usterki .
Czujnik NOx
Re: Czujnik NOx
Cześć,arecki pisze: 22 kwie 2025, o 12:23Możesz podać nr tego zaworu odmy?Mikun pisze: 16 lip 2024, o 12:04 Zawór odmy zrób koniecznie, to bardzo ważne. Co do czujników... można wymienić samą sondę , dostępne są w zamiennikach a jeśli chodzi o komplet z modułem to raczej oryginał. Niestety to taki system i ma się psuć , ekologia itd... nie słyszałem żeby coś poprawili w temacie, bo po co hehe. Na czymś muszą zarabiać. Współpracujesz z warsztatem Bosch , więc powinni ogarnąć w/w usterki .
zawór odpowietrzenia skrzyni korbowej, nr katalogowy:
A274 018 72 01
MB W205 / C200
-
Sebastian LBN
Czy mercedes w205 rocznik 2019 silnik 1.5 184 KM też posiada ten czujnik nox??jeśli tak to jest dposob żeby sprawdzić jego stan??
Nie ma NOx ma czujnik różnicy ciśnienia na filtrze cząstek
-
Sebastian LBN
Siwix czy te czujnik różnicy ciśnienia jest awaryjny???
-
Sebastian LBN
Wogole czy ten filtr cząstek jest awaryjny czy raczej bezproblemiwy jeśli czasem się pojeździ szybciej??
Tak, jest awaryjny.
Samo to, że jesteś na 47 stronie tego tematu świadczy o skali problemu.
Samo to, że jesteś na 47 stronie tego tematu świadczy o skali problemu.

-
Sebastian LBN
Schnaider rozumiem.probuje tylko wysondować po jakim.orzebiegu te filtry padają???
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi, w mieście szybciej.
-
Sebastian LBN
A taki filtr to jaki.koszt???daj się go jakoś przeczyścić mechsnicxnie/chemicznie??