Hak holowniczy

Awatar użytkownika
GLC X253

Re: Hak holowniczy

Post autor: GLC X253 »

Mikun pisze: 1 wrz 2024, o 11:06 Oczywiście że musisz , potrzebny między innymi moduł haka .
Ale, jaki moduł haka, skoro zamontowano nieoryginalny hak - chyba, że oryginalnie są dwa moduły jeden do obsługi otwierania haka, a drugi do obsługi gniazda. Domyślam się, że kolega wykorzystał uniwersalny moduł do obsługi gniazda który nie powoduje wywalania błędów lamp tylnych.
ZW (GLC 250 - 211KM)
Dave81

Post autor: Dave81 »

Jeśli kolega zamontował nieoryginalny hak, to zapewne użył uniwersalnego modułu do obsługi gniazda, który jest „inteligentny” i potrafi poprawnie zarządzać sygnalizacją bez generowania błędów lamp tylnych.
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator

Post autor: zmichal »

Drążę temat montażu haka do mojego auta z Airmatic i serwisy podają mi sprzeczne informacje - jedni twierdza, że producenci podają, że przy zawieszeniu regulowanym nie da się zamontować haka, inni twierdzą, że jak w dowodzie mam wpisy odnośnie masy przyczepy (pozycje O1 i O2) to można. Nie chciałbym aby ktoś domontował mi hak na silę i żeby później był jakiś problem np, z samopoziomowaniem.
Czy przerabiał ktoś temat montażu haka przy Airmatic?
C250 Estate
Mikun

Post autor: Mikun »

. Można i jak najbardziej trzeba , to jakieś bzdury że nie można 😆
ODPOWIEDZ