Witam, kupiłem Dzisiaj W205 220c z 2015 roku i mam problem a w sumie pytanie, połączyłem się bluetoothem z radiem rozmawiać mogę dziwiek z Google maps jest w głośnikach ale jak mogę włączyć żeby leciała muzyka np. Z Yt czy by z Spotify ? Jak to może pomóc to może na Pv napisać
.
Z góry dziękuję )
W autach do 2016-2017 nie ma takiej możliwości.
Trzeba zmienić jednostkę centralną na obsługującą Android Auto lub Carplay. Na forum o tym jest dużo już - łącznie ze śmietnikiem i tematem systemów multimedialnych.
Przynam szczerze, że nie używałem YouTube czy spotify, ale jak masz muzykę normalnie zapisana na telefonie to normalnie słuchasz jej w aucie wybierając odpowiednie źródło - przycisk media. Możesz też wrzucić sobie ulubiona muzyke na kartę SD - też działa
Jak napisał kolega wybierasz w menu samochodu kolejno - auto - nosniki - BT i swój telefon jako źródło sygnału audio i odpalasz w telefonie odpowiednią aplikację. Powinno działać ze wszystkim aplikacjami audio jak i muzyką zapiasna w telefonie. Pamietaj o ustawieniu odpowiedniej głośności w telefonie.
Część,czy ktoś może mi doradzić co można zrobić z moim radiem?Interesuje mnie carplay oraz kamera cofania.Pacjent to C220d koncowka 2017r vinWDD2052041F741097.Najlepiej jakby się ktoś odezwał na pw kto by się podjął tego.Jestem ze śląska i mogę podjechać nawet dość daleko ale do Gryfina to za daleko:)
Jesli to koncówka 2017 to jest spora szansa na odblokowanie oryginalnego CarPlay. Jako alternatywę zdecydowanie moge polecić LINUX Multimedia Screen z Road Top. Teraz sa w dobrej cenie. Montaż jest banalnie prosty i poradzi sobie kazdy elektryk samochodowy, bo nie wymaga kodowania. To urzadzenie umożliwia podłaczenie alternatywnej kamery cofania. Tu trzeba trochę pokombinować bo nie spotkałem (ale też za bardzo nie szukałem) takiej ktora by była chowana jak oryginalna. Może warto by było kupić oryginalną uzywaną i adaptować samą kamerę. Oryginalna ma kiepską rozdzielczość, natomist LINUX ma rozdzielczość 1920/720, co w połączeniu z odpowiednia kamerą do super efekt.
klimek pisze: 1 sie 2025, o 07:48
Część,czy ktoś może mi doradzić co można zrobić z moim radiem?Interesuje mnie carplay oraz kamera cofania.Pacjent to C220d koncowka 2017r vinWDD2052041F741097.Najlepiej jakby się ktoś odezwał na pw kto by się podjął tego.Jestem ze śląska i mogę podjechać nawet dość daleko ale do Gryfina to za daleko:)
Co do Carplay i AA to radio masz odpowiednie, nic nie trzeba dokładać.
Odezwij sie do mnie mogę Ci to zrobić zdalnie - nie bedzioesz musiał nigdzie jechać - 501234596
Cześć. Mam auto z VIN WDD2052361F172892 - dekoder pokazuje kod 522 - AUDIO 20 Z MOŻLIWOŚCIĄ RADIOWO-NAWIGACYJNĄ NTG5 - można tu dodać AA i Apple CP? Czy zostaje tylko wymiana na radio na linux? Znalzałem takie na Amazon: https://www.amazon.pl/gp/product/B0D26B ... WVIY&psc=1
Warto w to wchodzić? Czy może to radio które jest pozwoli na słuchanie muzyki z Tiadal/YT na telefonie przez BT albo inaczej?