Garmin mappilot update

eightwonder2

Re: Garmin mappilot update

Post autor: eightwonder2 »

czy navi garmina oferuje możliwość wyświetlania najbliższej stacji benzynowej/MOP podczas jazdy na autostradzie? chodzi mi o pokazywanie listy 3 najbliższych punktów, tak jak w commandzie? Miałem to w poprzednim aucie i miło wspominam ;)
Awatar użytkownika
zmichal
Administrator

Post autor: zmichal »

Tak z ciekawości zapytałem w ASO o koszt karty SD do Garmina z aktualnymi mapami. Otrzymałem taką odpowiedź:
Przykro nam, ale system Garmin nie jest już wspierany i karty nie są już dostępne w dystrybucji.
C250 Estate
f1sz

Post autor: f1sz »

zmichal pisze: 19 mar 2025, o 10:12 Tak z ciekawości zapytałem w ASO o koszt karty SD do Garmina z aktualnymi mapami. Otrzymałem taką odpowiedź:
Przykro nam, ale system Garmin nie jest już wspierany i karty nie są już dostępne w dystrybucji.
Szybko przestali wspierać xD
Trzeba przerzucić się na andrut auto / carplay
S205 220d 170PS 4matic
Awatar użytkownika
Schnaider
Moderator

Post autor: Schnaider »

Świat mega korporacji typu Google Map już jest nie do przebicia.
Obrazek
Jara

Post autor: Jara »

drleon pisze: 24 cze 2017, o 13:51 A czy można skopiować kartę SD z nawigacją Garmin Pilot, tak żeby mieć kopię zapasową? Nie pytam o backup tylko o fizyczna skopiowanie na inną kartę SD, tak żeby ona działała. Wiem, że są jakieś blokady.
NIE ... ta kopia będzie bezużyteczna.
Sprawdzałem to narzędziem do kopiowanie fizycznego karty i nie ruszyło.
Jara

Post autor: Jara »

Schnaider pisze: 19 mar 2025, o 21:18 Świat mega korporacji typu Google Map już jest nie do przebicia.
Raczej oprogramowanie firmowe .. Tak ma.
Funkcjonalność staje sie bezużyteczna.

Dotykamy też sfery IT ... wchodzą inne procesory, inne systemu operacyjne i nikt nie będzie zachowywał kontybilności wstecznej. BO to po prostu jest bez sensu !!

Bym powiedział Kup Pan nowe Radio z nawigacją :).
Awatar użytkownika
GLC X253

Post autor: GLC X253 »

Skopiować się da skoro robią to spece z Azji sprzedając klony kart - jest tylko kwestia posiadania odpowiednich narzędzi. Inna sprawa czy warto. Mapy garmina w wersji MB zawsze były znacznie opóźnione i mało precyzyjne.
ZW (GLC 250 - 211KM)
Mikun

Post autor: Mikun »

Jpr. macie problem 😆 po co brnąć w te archaiczne mapy za milion monet Zmienić jednostkę główna na android auto i po wpięciu wtyczki telefonu wszystko jest za darmo.
Awatar użytkownika
GLC X253

Post autor: GLC X253 »

Jeszcze lepiej i taniej system LINUX.
ZW (GLC 250 - 211KM)
ODPOWIEDZ