Zakup używanej C- klasy
-
RyszardOni
Re: Zakup używanej C- klasy
Ostatnio zmieniony 14 mar 2018, o 16:47 przez RyszardOni, łącznie zmieniany 1 raz.
Kanada? Gdzie VIN żeby sobie sprawdzić jak bardzo było rozwalone na kanadyjskiej aukcji?RyszardOni pisze:Moze ten Cie zainteresuje http://allegro.pl/mercedes-c300-4matic- ... 14720.html moje prywatne auto i bogato wyposażone
15' S205 C200 @ 230KM
-
RyszardOni
VIN- 55SWF4KB2FU056478 mam zdjecia z aukcji w kanadzie,auto kupowalem sobie nie na handel. Wiec patrzylem to co dobre 
Tak przy okazji się zapytam czym się różni wersja kanadyjska (albo USA) od europejskiej? Licznik i częstotliwość radia czy coś jeszcze?RyszardOni pisze:VIN- 55SWF4KB2FU056478 mam zdjecia z aukcji w kanadzie,auto kupowalem sobie nie na handel. Wiec patrzylem to co dobre
-
RyszardOni
Nie różni się niczym, chyba tylko ze w polsce nie ma c300 4 matic sa tylko tyl naped. Kanada liczniki w kilometrach ,radio dziala bez problemu.USA ma mile. juz oferta nieaktualna ktoś inny jest szczesliwym posiadaczem.
dzień dobry.
mam zamiar kupić pierwszego mercedesa W205. Jako że jeżdzę ok 10 tyś rocznie i przeważnie miasto to raczej benzyna.
mam kolegę w niemczech i tam szukam auta. Trochę pocztałem na forum o silnikach i ogólnie do tym modelu.
Skłaniam sie kupić 2016-2018 przed liftingiem c200 lub c250. Przebieg do 150 tyś. skrzynia automat lub manual.
Co doradzicie czy warto dopłacić niewiele i kupić c250 z przebiegiem ok. 140-150 czy c200 w tej cenie ale przebieg 120-130.
Szykam z pełnym serwisem auto zadbane.
mam zamiar kupić pierwszego mercedesa W205. Jako że jeżdzę ok 10 tyś rocznie i przeważnie miasto to raczej benzyna.
mam kolegę w niemczech i tam szukam auta. Trochę pocztałem na forum o silnikach i ogólnie do tym modelu.
Skłaniam sie kupić 2016-2018 przed liftingiem c200 lub c250. Przebieg do 150 tyś. skrzynia automat lub manual.
Co doradzicie czy warto dopłacić niewiele i kupić c250 z przebiegiem ok. 140-150 czy c200 w tej cenie ale przebieg 120-130.
Szykam z pełnym serwisem auto zadbane.
Benzyna na mieście w tym silniku to tak 10l/100 km trzeba liczyć.
Skrzynia biegów tylko w automacie.
Skrzynia biegów tylko w automacie.

wiem ale przy niskim przebiegu rocznym nie będzie to aż tak boleć.
czasami przejadę rocznie 6-7 tyś. czyli skrzynia 9 biegowa będzie najlepszą opcją.
człowiek naoglądał się trochę filmików na Youtube. Dużo wrzucił niezależny serwis z Krakowa ale to przeważnie diesel.
chyba niema co przybierać sobie za bardzo do głowy bo człowiek zwariuje. wiadomo że ekologia i osprzęt psuje silniki.
silnik M 274.920 to chyba rozsądny wybór. jeżeli miał wymieniany olej co rok lub max 20 tyś. nie powinno być problemów z łańcuchem i osprzętem.
czasami przejadę rocznie 6-7 tyś. czyli skrzynia 9 biegowa będzie najlepszą opcją.
człowiek naoglądał się trochę filmików na Youtube. Dużo wrzucił niezależny serwis z Krakowa ale to przeważnie diesel.
chyba niema co przybierać sobie za bardzo do głowy bo człowiek zwariuje. wiadomo że ekologia i osprzęt psuje silniki.
silnik M 274.920 to chyba rozsądny wybór. jeżeli miał wymieniany olej co rok lub max 20 tyś. nie powinno być problemów z łańcuchem i osprzętem.
Jeśli kupisz z pewnego źródła i wg tych założeń co wypisałeś, to tam nic nie ma prawa się dziać.
Akurat jeśli chodzi o silnik, to W205 trzyma legendarną jakość Mercedesa.
Natomiast skrzynia koniecznie w automacie. Dobrze jeśli będzie miał światła ILS i kamerę cofania.
Akurat jeśli chodzi o silnik, to W205 trzyma legendarną jakość Mercedesa.
Natomiast skrzynia koniecznie w automacie. Dobrze jeśli będzie miał światła ILS i kamerę cofania.

serdecznie dziękuje za informacje